Продукти:
• 750 г пресни гъби
• 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 3 1/2 с.л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода, отцеждаме ги и задушаваме в мазнина. Прибавяме наситнения лук, брашното и червения пипер. Запържваме и тях и добавяме настърганите домати.
Подправяме с черен пипер и заливаме с виното и бульона от сварените гъби. Оставаме ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...