Кулинарни рецепти » Червено зеле с ябълка

 Червено зеле с ябълка
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малка червена зелка
• 1 ябълка
• 1 малка главичка лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето и лука на ситно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме захарта и оцета и разбъркваме. Наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън.

Когато зелето поомекне, прибавяме нарязаната на тънки парченца ябълка и продължаваме да задушаваме, докато течността се изпари напълно. Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало