Продукти:
500 г кайма
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
1 к. ч. ориз
2 с. л. джоджен
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 ч. ч. вода, млян черен пипер
половин пакетче краве масло
черен ппипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре всички продукти и изсипваме сместа в намазана с масло тавичка. Отгоре нареждаме парченца масло и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...