Продукти:
• 750 г телешко месо
• 1 кг тиквички
• 1-2 връзки пресен лук
• 250 г домати
• 1 ч. л. червен пипер
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 2 с. л. оцет
• 5 люти чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, почистваме го от костите, нарязваме го на средни парчета и го поставяме в тенджера заедно с нарязаните на ситно лук и домати.
Поръсваме с червения пипер, посоляваме, сипваме оцета и вода, колкото да се покрие и варим до омекване. След това прехвърляме ястието в тава.
Около месото нареждаме нарязаните на парчета и леко изпържени тиквички и лютите чушлета. Заливаме всичко с млякото, разбито с размитото в малко вода брашно, поръсваме с дребно нарязаните магданоз и копър и печем във фурната още 10 минути.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...