Кулинарни рецепти » Телешко с хайвер от патладжани

 Телешко с хайвер от патладжани
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг крехко телешко месо
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 6 големи патладжана
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, захар, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме ситно нарязания лук в мазнината до зачервяване. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо, запържваме го леко и заливаме с виното. Задушаваме на слаб огън около 2 часа. Когато месото омекне, прибавяме попарените, обелени и нарязани домати, 1 ч.л. захар, черен пипер, сол. Доливаме 1 к.ч. вода и варим, докато сосът се сгъсти.

Увиваме патладжаните в алуминиево фолио и ги изпичаме. След това ги потапяме в студена вода, обелваме ги, изчистваме ги от семената и ги намачкваме. Слагаме ги в тенжера с разтопеното масло и задушаваме, като непрекъснато бъркаме. Постепенно прибавяме и прясното мляко.

Когато хайверът се сгъсти, изсипваме го в тава от огнеупорно стъкло, правим кладенче в средата и там изсипваме месото заедно със соса. Запичаме ястието 20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало