Кулинарни рецепти » Бадемова торта Шоколина

 Бадемова торта Шоколина

Продукти:

• 7 яйца
• 140 г захар
• 140 г бадеми
• 60 г шоколад
• 80 г галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбок съд бием захарта и жълтъците до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, ванилията и половината бадеми. Избиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме лъжица по лъжица, заедно с останалите бадеми. Накрая объркваме всичко и прехвърляме тортеното тесто в намазана тавичка.

Печем тортения блат в умерена фурна. Щом изстине, го разрязваме с конец напречно на две и пълним със сладко по избор. Отгоре глазираме със шоколадова глазура и украсяваме с различни плодове.

Шоколадова глазура: Варим на тих огън 200-300 г захар със 7-9 с.л. вода, докато се получи сироп с такава гъстота, че като капнем от него в студена вода, капката сироп да се задържи на повърхността. Щом поизстине, объркваме какаото и бъркаме, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и я оставяме да кипне. Прибавяме парченце маргарин за блясък. Изчакваме глазурата да поизстине и тогава заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало