Кулинарни рецепти » Шарлота с круши

 Шарлота с круши

Продукти:

• 4-5 средно големи круши
• 100 г захар
• 1 с.л. ром
• 200 г бишкоти

За крема:

• 100 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. кристална захар

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, отстраняваме семената и ги нарязваме на филийки. Варим ги в смес от захарта, рома и 150 мл вода. След това ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица, отцеждаме ги и ги оставяме да изстинат.

Приготвяме маслен крем от маслото и пудрата захар. Размиваме брашното в млякото, прибавяме захарта и сваряваме млечен крем. Бием непрекъснато, докато кремът изстине напълно. Тогава прибавяме масления крем като продължаваме да разбиваме.

В чиния за торта нареждаме в кръг бишкотите, които предварително потапяме за момент в прясно мляко. Намазваме ги с 2/3 от крема. Върху крема нареждаме керемидообразно крушите, а върху тях шприцоваме останалия крем. Оставяме тортата да престои една нощ на хладно и след това я поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало