Продукти:
• 20 целувки
• 250 г нискокалорично масло
• 2 с.л. захар
• 500 г малини
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта на пухкава пяна. Целувките разрязваме надлъжно на половинки.
Нареждаме половината от тях в стъклен съд и ги покриваме с малини, а върху малините разстиламе част от масления крем.
Нареждаме още един ред целувки и отново покриваме с малини. Щприцоваме отгоре и отстрани останалия крем и украсяваме с малини.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...