Продукти:
• 250 г сварен грах (консервиран)
• 3 яйца
• 4 с. л. брашно
• 1 к. ч. прясно мляко
• 1 връзка ситно нарязан копър
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. бакпулвер
• 2 с. л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатор отцедения грах и го объркваме с яйцата, млякото, брашното, бакпулвера, захарта, копъра, черен пипер и сол на вкус.
Нагряваме тефлонов тиган и го намазваме с масло. Изливаме в него палачинковата смес и я разпределяме равномерно по дъното.
Пържим, докато върху горната част се появят мехурчета - около 3-4 минути. Обръщаме палачинката и я изпържваме и от другата страна - около 3 минути.
Сервираме палачинките топли със зелена салата, подлучен млечен или доматен сос.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...