Продукти: (за 4 порции)
• 600 г калкан
• 600 г домати
• 300 г ориз
• 1 парченце целина
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• босилек, мащерка
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на малки парченца. Сваряваме бульон от главата, костите, целината, моркова, лука и босилека и го прецеждаме.
Изпържваме рибеното месо в мазнината до пожълтяване, наливаме част от мазнината, прибавяме черен пипер, счукан чесън, ситно нарязан чесън и ситно нарязаните и изпържени в олио домати и задушаваме до омекване.
Заливаме почистения, попарен и изплакнат със студена вода ориз с 500 мл рибен бульон, посоляваме и задушаваме до омекване.
Преди поднасяне оформяме купчинка от ориза в средата на блюдото, а наоколо нареждаме рибата и доматите.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...