Кулинарни рецепти » Супа от киселец

 Супа от киселец
(Белгия)

Продукти: (за 4 порции)

100-150 г киселец
7-8 ч.ч. месен бульон
1 с.л. мас
1 с.л. масло
сърцевината на 1 малка маруля
2 жълтъка
1 с.л. ситно нарязан девисил
1 ч.л. захар
2-3 щипки сол
6-7 с.л. изпържени хапки от бял хляб

Начин на приготвяне:

Нарязваме киселеца и сърцевината от марулята на тънки ивички и заедно с наситнения девисил ги запържваме в сгорещената мас. Наливаме бульона, подправяме със захарта и солта, захлупваме и варим 30 мин на умерен огън.

Разбиваме жълтъците с малко студен бульон, постепенно сипваме 1 к.ч. горещ бульон, разбъркваме добре и връщаме застройката в тенджерата. Прибавяме маслото и подгряваме, без да възваряваме.

Поднасяме супата с изпържените хлебни кубчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало