Кулинарни рецепти » Марокански понички

 Марокански понички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 30 г мая
• 1 щипка сол
• 2 каф.л. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 яйце
• олио за пържене

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти и измесваме меко тесто (при нужда добавяме още малко вода). Оставяме тестото за 1 час в купа, покрита с фолио, и завиваме с кърпа.

С намокрени ръце измесваме отново тестото и го оставяме още половин час.

Загряваме олиото, от тестото оформяме топки с дупка в средата като геврек и пържим от двете страни до златисто.

Смесваме продуктите за сиропа и топим всяка поничка. Вместо сироп може да поръсим с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало