Продукти:
• 500 г бон филе
• 100 г кашкавал
• 100 г бекон
• 1 кисела краставичка
• 1 яйце
• брашно и галета за овалване
• черен пипер
• подправка за скара
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме парчето бон филе и го разтваряме като книга. Внимателно го начукваме, за да стане тънко 1 см. Поръсваме сол, черен пипер и подправката.
Върху едната половина нареждаме последователно нарязаните на филийки кашкавал, бекон, кисела краставичка и отново кашкавал. Похлупваме другата половина на филето и леко поначукваме краищата, за да се уплътни стекът и да не изтича плънка.
Топим го в брашно, яйце и галета и пържим от двете страни до зачервяване.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...