Продукти:
• 4 котлета
• 1 с.л. горчица
• 3-4 глави лук
• 2-3 кисели ябълки
• 1 щипка смляно индийско орехче
• сол на вкус
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме котлетите, леко посоляваме и ги намазваме с горчица. Сгорещяваме олиото, поизпържваме котлетите и ги оставяме на топло в тенджера с капак.
Сваряваме ябълките и ги ппасираме. Овкусяваме пюрето с индийско орехче и объркваме с леко запържения ситно нарязан лук. Изсипваме сместа върху котлетите.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...