Продукти: (за 5 порции)
• 500 г стар фасул
• 100 г сухи пиперки
• 100 г свинска мас
• 400 г пръжки
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме добре фасула и го счукваме на дребно без да го мием. След това го сипваме в пръстен съд и го заливаме със студена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и целите червени пиперки. Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари фасулът, след което посоляваме.
Правим лека запръжка от маста и червения пипер и прибавяме към нея пръжките. Сипваме готовата запръжка при фасула, захлупваме и оставяме ястието да ври още само 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...