Кулинарни рецепти » Мусака с шунка

 Мусака с шунка

Продукти:

• 8 картофа
• 250 г шунка
• 5 яйца
• половин пакетче краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Обелваме яйцата и също ги нарязваме на кръгчета. Шунката нарязваме на кубчета.

Намазваме дъното на тавичката с малко разтопено масло и нареждаме половината от картофите. Върху тях слагаме яйцата, а отгоре разстиламе шунката. Поръсваме с червен пипер и сол и покриваме с останалите картофи.

Заливаме мусаката с останалото разтопено масло и печем 15-20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало