Кулинарни рецепти » Шам-пита с ягоди

 Шам-пита с ягоди

Продукти:

• 3 яйца
• 3 с. л. захар
• 3 с. л. олио
• 3 с. л. брашно
• цели ягоди за украса

За шама:

• 6 белтъка
• 125 г захар
• 1 ч. ч. нарязани ягоди

Начин на приготвяне:

Яйцата със захарта разбиваме на пяна, прибавяме капка по капка олиото и накрая с леко бъркане – брашното. Изсипваме в намазнена тавичка и изпичаме.

Захарта за крема сваряваме с няколко лъжици вода на гъст сироп. Разбиваме белтъците на сняг и при непрекъснато биене сипваме на много тънка струйка горещия сироп. Разбиваме сместа, докато изстине.

Прибавяме нарязаните ягоди, намазваме изпеченото тесто с шама и връщаме във фурната да се запече още малко. Топлата пита нарязваме на парчета и върху всяко поставяме по 1 ягодка с дръжчицата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало