Продукти:
• 500-600 г брашно
• 1 яйце
• по 1 с. л. олио и захар
• 1/2 ч. л. сода за хляб
• 10-15 г мая
• стафиди
• орехи
• ягоди от сладко
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода. Разбъркваме я с брашното. Яйцето, захарта, солта, 1 ч. ч. вода и замесваме меко тесто – докато започнат да се образуват мехури. Прибавяме содата и отново месим.
Овалваме леко стафидите, ягодите и орехите в брашно и ги слагаме в тестото. Не забравяме късметите с пожелания и заедно с парата ги пъхаме в тестото.
Разстиламе тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка, набождаме с вилица, украсяваме с тестени фигурки и опичаме в умерена фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...