Продукти:
• 250 г брашно
• 60 г свинска мас
• 2 яйца
• 1 жълтък
• сол
За плънката:
• 3 телешки бъбрека
• 500 г телешко месо
• 100 г свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
От пресятото брашно, яйцата, омекналата мас и щипка сол омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да отлежи 30 мин.
Изкисваме бъбреците в смес от вода и оцет, отцеждаме, изплакваме ги със студена вода и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме месото на парченца. Овалваме бъбреците и месото в брашно и ги изпържваме в горещата мазнина заедно с нарязания на филийки лук и нарязания на малки кубчета морков. Поръсваме сол и черен пипер и наливаме малко топла вода. Задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.
По-голямата част от тестото разточваме на кръгла кора с диаметъра на тавичката, в която ще печем. Застиламе с нея намазнената тава. Отгоре разстиламе задушеното и леко охладено месо и покриваме с втора кора. Намазваме питата със жълтък и печем в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...