Кулинарни рецепти » Тенюрки

 Тенюрки

Продукти:

• 1 кг брашно
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. пудра захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от брашното, киселото мляко, яйцата, содата и солта и го разточваме на питки с дебелина 0,5 см.

Изпичаме питките от двете страни върху затоплената плоча на печката, намазваме ги с масло, поръсваме с пудра захар и ги поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало