Продукти:
• 700 г кестени
• 150 г захар
• 90 г масло
• 3 яйца
• малко ром
• 1 карамфил
• сметана
• олио за намазване
• брашно за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Нарязваме кестените по изпъкналата страна, сипваме ги в тава, напръскваме с вода и печем в слаба фурна 20 минути.
Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в леко подсолена вода, в която сме пуснали и карамфилчето. Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, рома и накрая разбитите на сняг белтъци.
Изливаме сместа във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна. Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...