Кулинарни рецепти » Гол тиквеник

 Гол тиквеник

Продукти:

• 1 кг тиква
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парченца, които нареждаме в намаслена тавичка. Наливаме половината от мазнината и задушаваме на слаб огън, докато тиквата омекне напълно.

Разбиваме яйцата заедно с млякото, захарта и брашното и изсипваме сместа върху тиквата. Добавяме останалата мазнина, поръсваме канелата и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало