Кулинарни рецепти » Лозови сарми с леща

 Лозови сарми с леща

Продукти:

• около 40 лозови листа
• 100 г леща
• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 5-6 картофа
• 3 с. л. олио
• ябълков оцет
• магданоз, джоджен
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждаме я и смесваме с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяме цял) и посоляваме.

С плънката и лозовите листа свиваме сармички. Нареждаме ги в тенджера, дъното на която сме покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покриваме отгоре с лозови листа и затискаме с чиния.

Прибавяме толкова вода, че да достига до ръба на чинията. Варим сармите на тих огън.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало