Продукти:
• около 40 лозови листа
• 100 г леща
• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 5-6 картофа
• 3 с. л. олио
• ябълков оцет
• магданоз, джоджен
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждаме я и смесваме с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяме цял) и посоляваме.
С плънката и лозовите листа свиваме сармички. Нареждаме ги в тенджера, дъното на която сме покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покриваме отгоре с лозови листа и затискаме с чиния.
Прибавяме толкова вода, че да достига до ръба на чинията. Варим сармите на тих огън.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...