Кулинарни рецепти » Каша от моркови

 Каша от моркови

Продукти:

• 1,5 кг моркови
• 1 кафеена чашка олио (може и малко масло)
• 100 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• сок от 1/2 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме морковите, измиваме ги, нарязваме на едри парчета и сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме.

Загряваме олиото, което може да смесим с малко масло, и в него запържваме брашното. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото и морковите.

Оставяме кашата да заври за минутка и отстраняваме от огъня. Посоляваме и подправяме с лимонов сок. Поднасяме кашата топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало