Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо /телешко/ филе
• 1 с.л. хвойнови зърна
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. сух джин
• 2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 4 филийки - по една за всяка порция.
Счукваме хвойновите зърна и ги разбъркваме с джина и оцета. Мажем говеждите филета с тази смес и ги оставяме да престоят 30 мин.
След това ги намазваме с олио и ги печем на скара по 5 мин от всяка страна. Посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...