Продукти:
• 1,5 кг агнешко месо от бутчето
• 3 глави лук
• 1 кг свинско месо
• 250 г сушени кайсии
• 125 г овча лой на парченца
За маринатата:
• 5 с.л. кайсиев мармалад
• 5 ч.л. кафява захар
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. нишесте
• 2 дафинови или лимонови листа
• 5 ч.л. къри
• 5 ч.л. бял оцет (ябълков оцет)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пресоваме чесъна и смесваме в тенджера всички съставки за маринатата. Добавяме разрязаните на четири глави лук. Варим 5 минути или докато сосът малко се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.
Прехвърляме маринатата в голяма тава. Добавяме нарязаното на късове месо и оставяме да престои 4 часа или 1 нощ на хладно, като разбъркваме 3-4 пъти.
Накисваме кайсиите във вода, докато поемат малко течност, след това леко ги изцеждаме. Изваждаме месото от маринатата и го нанизваме на шишове, като редуваме с парченца овча лой, кайсии и лук.
Печем шишчетата около 25 минути на умерена скара, като често ги обръщаме.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...