Кулинарни рецепти » Джинджифилови кюфтета

 Джинджифилови кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г нетлъста кайма
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• кора и сок от половин лимон
• 1 ч.л. къри
• 1 ч.л. смлян джиндифил
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме каймата с галетата, разбитите яйца, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, кърито, смления джинджифил, черен пипер и сол на вкус. Омесваме я добре и я оставяме да отлежи около 30 мин.

С мокри ръце оформяме малки топчета, потапяме ги в олио и ги нареждаме върху скара. Печем в продължение на 10 мин на не много силен огън, като често обръщаме кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало