Кулинарни рецепти » Джинджифилови кюфтета

 Джинджифилови кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г нетлъста кайма
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• кора и сок от половин лимон
• 1 ч.л. къри
• 1 ч.л. смлян джиндифил
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме каймата с галетата, разбитите яйца, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, кърито, смления джинджифил, черен пипер и сол на вкус. Омесваме я добре и я оставяме да отлежи около 30 мин.

С мокри ръце оформяме малки топчета, потапяме ги в олио и ги нареждаме върху скара. Печем в продължение на 10 мин на не много силен огън, като често обръщаме кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало