Кулинарни рецепти » Карибски пържен зелен фасул

 Карибски пържен зелен фасул

Продукти:

• 500 г зелен фасул
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 300 мл вода
• брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме фасула. Заливаме го с подсолена вода и леко го сваряваме. Отцеждаме.

Разбиваме 3 от жълтъците до побеляване. Посоляваме, прибавяме магданоза и разбитите на твърд сняг 3 белтъка.

Правим снопчета от по 6 шушулки фасул, които завързваме с конец. Овалваме ги в брашно, после в другото разбито яйце и ги пържим в предварително сгорещената мазнина.

Поднасяме ги веднага като гарнитура към месо със сос "Чили".

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало