Кулинарни рецепти » Пикантен гулаш

 Пикантен гулаш

Продукти:

• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 ч.л. майорана
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 връзка зелен лук
• половин връзка магданоз
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на ивички, чушките на кръгчета, тиквичките - на кубчета. Ситно нарязания стар лук и чесъна изпържваме в горещото олио, наръсваме с червен пипер и прибавяме зеленчуците. Задушаваме с малко вода.

Слагаме нарязаните на парченца домати, сипваме още 1 ч.ч. вода и варим 10-15 минути. Прибавяме черния пипер и майорана, разбъркваме.

Нарязваме яйцата на четвъртинки или на дребни парченца и ги разпределяме в чиниите, наливаме гулаша и поръсваме със ситно нарязаните зелен лук и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало