Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 дюли
• 1 домат
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на по-дълги ивички. Задушаваме го в олиото и 1 с.л. вода. Добавяме брашното, обеления и настърган домат и червения пипер. Наливаме 1 к.ч. вода и посоляваме.
След като сосът заври, пускаме в него почистените и нарязани на резенчета дюли и захарта. Доваряваме яхнията на тих огън. По желание можем да ароматизираме с мъничко канела.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...