Продукти: (за 4 порции)
• 8 средни тиквички
• 1 с. л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 60 г свинско месо
• 2 с. л. доматено пюре
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 домат, нарязан на кръгчета
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 с. л. ситно нарязан зелен лук
• 100 г гъби
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Срязваме на две по дължината измитите и остъргани тиквички. С чаена лъжичка издълбаваме вътрешността. Бланшираме за 1-2 мин тиквичките във вряла вода, изваждаме и ги отцеждаме.
Затопляме зехтина и добавяме нарязания на ситно лук и счукания чесън. Запържваме до златисто.
Махаме от огъня и прибавяме предварително свареното и нарязано на ситно месо, сварените и нарязани гъби, доматеното пюре, настъргания заедно с кората лимон, магданоза, меката част на тиквичките, която сме издълбали. Разбъркваме много добре. Добавяме черния пипер.
Напълваме тиквичките с тази смес и ги слагаме в намазнена тавичка. Печем при температура 180 градуса 20 минути. Сервираме изпечените тиквички горещи, украсени с кръгчета домати и зеления лук. Към тях поднасяме кисело мляко.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....