Продукти:
• 500 г телешко месо
• 2-3 стръка праз
• 250 г моркови
• 2 патладжана
• 125 г сланина
• 150 г целина
• 1 шепа гъби
• 2 ч. ч. картофено пюре
• 2 ч. л. масло (маргарин)
• 2 ч. л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и зеленчуците (без патладжана) през месомелачка, посоляваме и подправяме с черен пипер. Попарваме патладжаните с вряла вода и ги обелваме.
В намаслено глинено гърне, слагаме на дъното картофеното пюре, върху него - сместа от зеленчуци и месо, а най-отгоре - нарязаните патладжани.
Разпределяме върху ястието нарязаната на кубчета сланина, посипваме с галета и добавяме парченца масло. Слагаме гърнето във фурната и задушаваме до готовност на умерена температура.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...