Кулинарни рецепти » Патладжани с кашкавал

 Патладжани с кашкавал

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 200 г кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кубчета и ги оставяме да престоят и пуснат водата си. Измиваме ги добре.

Запържваме лука и прибавяме към него патладжаните. Изпържената смес, подправена със сол и черен пипер, изсипваме в тавичка и заливаме с 2 ч.ч. вода.

Разбиваме яйцата с млякото и ги разбъркваме с настъргания кашкавал. Изсипваме заливката върху патладжаните и разбъркваме добре. Връщаме тавата във фурната и печем, докато яйцата стегнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало