Продукти: (за 5 порции)
• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула от вечерта в 5 ч.ч. студена вода. На другия ден го изплакваме и го варим в прясна вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да варим. След 30 мин слагаме доматеното пюре, посоляваме на вкус и доваряваме фасула.
В олиото запържваме ориза. Когато стане прозрачен, го прибавяме към сварения фасул заедно с почистените от костилките маслини. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изсипваме сместа в тавичка и печем в силно загрята фурна, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...