Кулинарни рецепти » Зрял фасул с маслини

 Зрял фасул с маслини

Продукти:

1 ч.ч. зрял фасул
1 връзка корени за супа
3-4 картофа
1 глава лук
1 стрък праз
100 г маслини
1-2 к.ч. олио
1-2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме. Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула. Варим 1 час на тих огън, след което добавяме ситно нарязаните корени за супа.

Варим още 20 мин и добавяме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите и варим още 20 мин. После отцеждаме, прибавяме почистените от костилките маслини и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с половината от олиото.

Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него ситно нарязаните лук и праз. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и брашното, разреждаме запръжката с част от отцедения бульон и я сипваме в тавата. Печем ястието 20-30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало