Кулинарни рецепти » Патладжани на фурна

 Патладжани на фурна

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 3 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцеждат 1 час. После ги подсушаваме и изпържваме в половината от мазнината.

Прибавяме обелените и настъргани домати, наситнения магданоз и останалата мазнина. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка.

Печем в силна фурна. Към края на печенето заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме, докато ястието хване червена коричка.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало