Продукти:
• 1 кг патладжани
• 3 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцеждат 1 час. После ги подсушаваме и изпържваме в половината от мазнината.
Прибавяме обелените и настъргани домати, наситнения магданоз и останалата мазнина. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка.
Печем в силна фурна. Към края на печенето заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме, докато ястието хване червена коричка.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...