Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кашкавал
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 4 яйца
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно с млякото и брашното, докато получим еднородна маса. Прибавяме настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и изсипваме в тава, в която сме разтопили и сгорещили маслото. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...