Продукти:
• 3 големи патладжана
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кисело или прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме ги и оставяме за около час, за да се отцеди горчивия сок. Изпържваме ги от двете страни и отцеждаме върху салфетка.
Редим патладжаните в тавичка и на всеки ред поръсваме с настъргано сирене. Заливаме ги с разбитите яйца и мляко и печем ястието до зачервяване.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...