Кулинарни рецепти » Мусака от лапад

 Мусака от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг лапад
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, сипваме нарязания лапад и го задушаваме. Прибавяме натрошеното сирене, разбъркваме добре, поръсваме със ситно нарязания джоджен и задушаваме още 5-6 мин. Накрая посоляваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Запичаме в умерена фурна, докато мусаката се позачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало