Кулинарни рецепти » Мусака от лапад

 Мусака от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг лапад
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, сипваме нарязания лапад и го задушаваме. Прибавяме натрошеното сирене, разбъркваме добре, поръсваме със ситно нарязания джоджен и задушаваме още 5-6 мин. Накрая посоляваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Запичаме в умерена фурна, докато мусаката се позачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало