Продукти:
• 800 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• лимонова кора
• черен пипер, сол
• магданоз и каперси за украса
Начин на приготвяне:
Заливаме чесъна и разполовената глава лук с виното и водата. Посоляваме, прибавяме подправките и кипваме на огъня. Варим 5 мин и оставяме бульона да изстине.
Слагаме в него рибните филета и варим 15 мин на тих огън. Отстраняваме тенджерата от огъня и оставяме рибата да изстине в бульона. После я нарязваме на парчета, които нареждаме в широка чиния.
Варим останалия бульон на умерен огън, докато течността се изпари на половина. После изчакваме да изстине прецеждаме го и заливаме рибата. Украсяваме с магданоз и каперси и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...