Продукти:
• 2 зелени и 2 червени чушки
• 2-3 млади тънки тиквички
• 3 парчета пуешка или пилешка шунка
• 6 парчета хамбургски салам
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. краве масло
• 125 мл зеленчуков бульон
• 250 мл доматен сок
• 3 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме чушките и ги бланшираме за 5 мин във вряща подсолена вода. Почистваме тиквичките, измиваме ги и ги нарязваме на около 24 ленти, които също бланшираме. Обелваме чушките.
Във всяко парче шунка и салам слагаме по 1 обелена чушка и го завиваме на руло. После обвиваме рулата с по 2 ленти тиквички и ги закрепваме с клечка за зъби. Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно.
Почистваме и накълцваме на ситно лука и чесъна, запържваме ги в зехтина. Добавяме доматите и доматеното пюре. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.
Сипваме бульона и доматения сок и варим около 5 минути. Подправяме с джоджена.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме рулцата за около 2 мин, подправяме ги на вкус. Наливаме доматения сос и задушаваме още 2-3 минути.
Изваждаме рулцата и нареждаме в чиния. Може да ги залеем с готовия сос или да го сервираме отделно.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...