Кулинарни рецепти » Японски пай

 Японски пай

Продукти:

• 200 г накълцани пилешки гърди
• 8 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. нишесте
• 1 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме соевия сос с двата вида вино, прибавяме 2 с.л. нишесте и разбъркваме. Поръсваме накълцаното месо с така приготвената смес и го слагаме на огъня. Варим, докато течността се изпари. После прекарваме горещото месо през месомелачка и го размесваме с останалото нишесте.

Отделяме жълтъците от белтъците и ги стриваме на трохи. Размесваме ги с половината захар. Настъргваме белтъците много ситно и ги смесваме с останалата захар.

Разстиламе ги в обилно намаслен съд, върху тях разпределяме пилешкото месо, а отгоре покриваме с жълтъците. Притискаме повърхността, за да се слепнат пластовете. Варим на пара 15 мин на слаб котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало