Продукти: (за 4 порци)
• 600 г говеждо или телешко месо от гръдната част
• 3 с. л. краве масло
• 4 домата
• 1 глава червено зеле
• 2 краставици
• хрян
• зелена салата
• сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от сухожилията, измиваме го и го подсушаваме, натриваме го със сол и го изпържваме в сгорещеното масло. Слагаме го да се пече във фурната. От време на време го обръщаме и поливаме със сока и мазнината от печенето.
След като готовият ростбиф изстине, го нарязваме напречно на парчета с дебелина 0,5 см, които подреждаме върху блюдото, гарнираме с листа от зелена салата, домати и краставици, нарязани на кръгчета и с настърган хрян. Прибавяме и тънко нарязано червено зеле.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...