Кулинарни рецепти » Кешкек

 Кешкек
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г жито
• 1 кг телешки флейки
• 125 г краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измитото и нарязано на парчета месо варим на бавен огън около 2-3 часа заедно с житото. След като месото се свари, го изваждаме и го разкъсваме на конци.

Прецеждаме житото и заедно с месото го разбиваме с миксер. Посоляваме и го разпределяме в чиниите за сервиране.

Правим вдлъбнатинка в сместа, която запълваме с препържено с червен пипер масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало