Продукти: (за 4 порции)
• 600 г овнешко месо
• 250 г кускус
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка корени за супа
• сол
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера под налягане слагаме корените за супа, нарязани на едри парчета. Заливаме с 1,5 ч.ч. вода, поставяме металната решетка и върху нея поставяме почистеното, измито, посолено и нарязано на порции месо. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
След това отваряме тенджерата, прибавяме кускуса, затваряме я отново и варим 8 мин след като започне да съска. Поднасяме месото със зеленчуковия сос, а наоколо слагаме кускуса и го поливаме с разтопеното масло.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...