Продукти: (за 4 порции)
• 600 г овнешко месо
• 250 г кускус
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка корени за супа
• сол
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера под налягане слагаме корените за супа, нарязани на едри парчета. Заливаме с 1,5 ч.ч. вода, поставяме металната решетка и върху нея поставяме почистеното, измито, посолено и нарязано на порции месо. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
След това отваряме тенджерата, прибавяме кускуса, затваряме я отново и варим 8 мин след като започне да съска. Поднасяме месото със зеленчуковия сос, а наоколо слагаме кускуса и го поливаме с разтопеното масло.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...