Кулинарни рецепти » Агнешка кавърма

 Агнешка кавърма

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 4-5 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме агнешкото месо, почистваме го от грубата съединителна тъкан, измиваме го на течаща вода и го нарязваме на големи парчета. Задушаваме парчетата месо в част от маслото и малко вода, докато поомекнат.

Прибавяме лютите чушки, част от черния пипер, бахар и сол на вкус. Продължаваме да задушаваме, докато месото омекне напълно.

В останалото масло и малко вода задушаваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме при непрекъснато бъркане червения пипер, обелените и настъргани домати и накрая – агнешкото месо.

Заливаме с 2 ч.ч. топла вода, захлупваме плътно и варим ястието около 30-40 мин на слаб огън. Поднасяме кавармата топла, поръсена със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало