Продукти:
• 750 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 75 г краве масло
• 375 мл прясно мляко
• 75 г захар
• 1 яйце
• 1 щипка сол
• 1 жълтък
За украса:
• 3 с.л. сусам
• 3 с.л. маково семе
• няколко стафиди
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното и маята. Разтопяваме маслото и прибавяме към него млякото, захарта, яйцето и солта. Омесваме тесто, покриваме с кърпа и оставяме около 20 минути на топло, за да втаса.
Омесваме още веднъж и с 1/3 от него оформяме топка за главата. Останалото тесто разделяме на 13 топчета, от които оформяме тялото и ушите. Слагаме мечето в тава, покрита с хартия за печене, и оставяме да втаса още 15 минути.
Намазваме с жълтък, украсяваме със стафидите, маковото семе и сусама и печем 25-30 минути в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...