Кулинарни рецепти » Торта Маргарита

 Торта Маргарита

Продукти:

• 4 яйца
• 1 1/2 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 ч. ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1 щипка канела
• 2 1/2 ч. ч. брашно

За крема:

• 100 г краве масло
• 3 с. л. пудра захар
• 1 жълтък
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1-2 с. л. захар
• 2 с. л. брашно
• 1 ванилия
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Печем блата в умерена фурна.

Смесваме брашното за крема със захарта и жълтъка и размиваме с прясното мляко. Варим на слаб огън, докато се сгъсти. Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Разбиваме маслото с пудра захар и го смесваме при непрекъснато бъркане с млечния крем. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме крема на равномерен пласт върху изстиналия блат. Слагаме тортата в хладилника до сервирането й. Преди да сервираме, украсяваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало