Продукти:
• 4 яйца
• 1 1/2 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 ч. ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1 щипка канела
• 2 1/2 ч. ч. брашно
За крема:
• 100 г краве масло
• 3 с. л. пудра захар
• 1 жълтък
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1-2 с. л. захар
• 2 с. л. брашно
• 1 ванилия
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Печем блата в умерена фурна.
Смесваме брашното за крема със захарта и жълтъка и размиваме с прясното мляко. Варим на слаб огън, докато се сгъсти. Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Разбиваме маслото с пудра захар и го смесваме при непрекъснато бъркане с млечния крем. Ароматизираме с ванилията.
Изсипваме крема на равномерен пласт върху изстиналия блат. Слагаме тортата в хладилника до сервирането й. Преди да сервираме, украсяваме с настърган шоколад.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...