Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. грис
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 1,5 кг тиква
• 1 ч.ч. орехи
• половин пакетче канела
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Смесваме гриса, пресятото с бакпулвера брашно и 1 ч.ч. захар. Разбъркваме и разделяме сместа на 3 части. Отделно настъргваме тиквата и я смесваме с останалата захар, едро натрошените орехи и канелата. Разбъркваме и също разделяме сместа на три части.
В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе първата част от тиквената смес и покриваме отгоре с брашняна смес. После отново тиква, отново брашно и пак тиква. Най-отгоре покриваме с последната част от брашното.
Поръсваме с олиото, така че да се намокри брашното и печем тортата в предварително загрята фурна при температура 180-200°С.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...