Продукти:
• 500 г кайма
• 1 кг тиквички
• 1/2 ч.ч. ориз
• 100 мл олио
• 200 г лук
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• червен пипер
• сол, копър
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките и ги разрязваме напречно на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги посоляваме отвън и отвътре.
Запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и продължаваме да пържим, като прибавяме каймата, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Слагаме настърганите домати и наситнения копър, бъркаме и пържим, докато се изпари водата.
С тази смес пълним тиквичките. Затваряме ги с кръгчета от домати и ги подреждаме в един ред в разлята тенджера. Заливаме с 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън 1 час.
Малко преди да ги свалим от огъня, заливаме ястието със смес от 1 яйце, киселото мляко, брашното и наситнен копър.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...